Filme şi jocuri 3D la tine acasă

Saturday, November 21, 2009 11:48
Posted in category Stiri

metin2Cei care au văzut un film 3D la cinema au rămas impresionaţi de această tehnologie, puţini ştiu însă că o pot avea chiar la ei acasă. Pe piaţă există monitoare 3D care împreună cu o pereche de ochelari speciali fac filmele şi jocurile mult mai captivante.

3D este tehnologia despre care se vorbeşte cel mai mult în zilele noastre. Din ce în ce mai multe filme care rulează la cinema sunt oferite în format 3D, iar producătorii de televizoare şi monitoare lansează tot mai multe modele 3D. 3D înseamnă să urmăreşti imaginile în trei dimensiuni. Vizionarea imaginilor tridimensionale se poate face cu numeroase tehnologii, însă, în prezent, toate necesită folosirea unei perechii de ochelari speciali.

În viitorul apropiat, nu va mai fi nevoie de ochelari folosindu-se în schimb tehnologia existentă la panourile autostereoscopice. Acestea permit vizionarea fără ochelari şi perceperea unei adâncimi în câmp a imaginii. Acestea sunt folosite, în prezent, în industria publicitară. Până atunci, însă o pereche de ochelari cu lentile speciale este singurul mod de a crea impresia de profunzime.

Continuarea in Capital

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply