Farmville a crescut numărul atacurilor spam şi phishing cu peste 50%

Thursday, April 1, 2010 18:55
Posted in category Stiri

Utilizatorii reţelei sociale Facebook, pasionaţi de jocurile din reţea, gen Farmville, cad pradă cel mai uşor cybercriminalilor, avertizează specialiştii BitDefender.

Aplicaţiile de divertisment disponibile în reţelele sociale le solicită utilizatorilor să aibă tot mai mulţi prieteni şi susţinători implicaţi în acelaşi joc pentru obţinerea unor scoruri mai mari şi astfel utilizatorii ajung să adauge în lista de prieteni cybercriminali.

Spammeri şi phisheri se folosesc de această oportunitate prin crearea de profile false şi apelează la boţi care trimit mesaje spam către grupuri.

Spre deosebire de spamul clasic din reţelele sociale, când utilizatorii sunt ademeniţi să adauge un spammer în cercul de prieteni, profilurile false create pentru jocul din reţeaua socială sunt adăugate de bunăvoie de către utilizatori pentru că aceştia sunt interesaţi să îşi mărească susţinerea în comunitatea pasionaţilor de jocuri. Asta face imposibilă suspendarea conturilor false pentru că acţiunea în sine nu constituie un abuz.

Continuarea in revista Capital.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply