Avira protejeaza utilizatorii impotriva noilor amenintari informatice

Wednesday, June 2, 2010 7:24
Posted in category Stiri

Expertii in securitate IT de la Avira au analizat un set de instrumente pentru generarea unor aplicatii de tip botnet care afecteaza accesul la Twitter si au asigurat protectie impotriva acestuia.
In prezent, un asemenea set de aplicatii creeaza ingrijorare, deoarece chiar si cyber-criminalii fara experienta le pot folosi pentru a produce aplicatii malvare, pe care le pot distribui si controla prin intermediul canalelor de Twitter. Solutiile de securitate de la Avira asigura protectia impotriva acestei amenintari.

Expertii antivirus de la Avira au examinat atat kit-ul de programare cat si fisierele de tip malware create cu ajutorului acestuia. Cu doar cateva click-uri de mouse, chiar si fara competente informatice avansate, cyber-criminalii pot crea malware folosind kit-ul de programare KIT/MSIL.Agent.A.1. Acesta permite construirea si controlul aplicatiilor de tip botnet prin intermediul canalelor Twitter.

Avira a clasificat imediat aplicatia de tip botnet ca TR/Dropper.Gen folosind detectia de tip euristic iar acum aceasta aplicatie botnet este identificata ca BDS/Twitbot.E. Malware-ul poate porni un atac de tip Distributed-Denial-of-service sau poate descarca automat alte fisiere de tip malware suplimentare de pe Internet.

Kit-ul de programare malware este de baza si creeaza botnet static. Prin urmare, detectarea si eliminarea de pe computerele infectate s-a dovedit a fi usoara, din moment ce nici una din functiile avansate cum ar fi rootkit-urile sau a procesul de auto-protectie nu au fost utilizate.

Cu toate acestea, utilizatorii nu trebuie sa subestimeze pericolul ce vine cu BDS/Twitbot.E. Daca utilizatorii isi infecteaza computerele cu acest program, operatorii “botnet-ului” pot instala orice tip de malware si pot provoca pagube mult mai mari. Utilizatorii Avira AntiVir pot sta linistiti in aceasta privinta – solutiile de securitate asigurate de expertul german de securitate IT au inlaturat si blocat imediat pericolul folosind detectia de tip euristic, fara macar sa fie realizata actualizarea fisierelor de tip virus definition.
Avira ofera o protectie de baza, cu ajutorul versiunii gratuite Avira AntiVir Personal. Un nivel de protectie suplimentara poate fi asigurat prin versiunea Avira AntiVir Premium. WebGuard filtreaza fisierele de tip malware chiar inainte de a ajunge la browser-ul web. Avira Premium Security Suite ofera un nivel superior de securitate. Pachetul adauga un firewall la capacitatile de Avira AntiVir Premium, care ajuta impotriva atacurilor de retea; parental control pentru a proteja copiii de continutul nepotrivit; protectie antispam.

Avira GmbH este un furnizor global important de solutii de securitate IT pentru uz profesional si privat. Cu peste douazeci de ani de experienta, compania este unul dintre pionierii in acest domeniu. Ca membru fondator al “IT Security Made in Germany” (ITSMIG eV), Avira a garantat ca va oferi doar produse de securitate IT, care nu lasa loc pentru spionaj de date.

Expertul german in securitate IT are sediul central in Tettnang pe Lacul Constance si sustine mai multe birouri in intreaga lume. Avira are in jur de 300 de angajati si versiunea gratuita Avira AntiVir Personal protectie antivirus reprezinta o contributie semnificativa in domeniul securitatii si este folosit de peste 100 de milioane de utilizatori privati.
Clientela interna ai internationala este formata din binecunoscutele companii listate la bursa, multe companii mici si mijlocii, precum si institutii de invatamant si autoritati guvernamentale. In afara de protejarea mediului virtual, Avira promoveaza Fundatia Auerbach pentru o mai mare securitate in lumea reala. Aceasta fundatie sustine proiecte de caritate si sociale, precum si de arta, cultura si stiinta.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply