Produsele antivirus corporate Kaspersky Lab au obţinut certificarea VB100 pentru protecţia platformelor de operare Windows 2008 Server R2

Sunday, July 11, 2010 18:55
Posted in category securitate

Kaspersky Anti-Virus 6.0 şi 8.0 – versiuni pentru utilizatori business – au obţinut certificarea VB100 în urma testelor derulate pe computere care se aflau sub managementul unui server cu sistem Windows 2008 Server R2 64-bit. Evaluarea a fost realizată de publicaţia britanică Virus Bulletin şi la ea au participat în total 33 de soluţii de securitate.

Testele au urmărit capacitatea produselor antivirus de a detecta şi neutraliza atât malware cunoscut, cât şi necunoscut la momentul respectiv (iunie 2010): viruşi şi viermi informatici din colecţia WildList.org sau viermi, troieni şi alte categorii de viruşi polimorfi din surse similare. De exemplu, WildList.org includea noi versiuni ale viermelui Koobface care atacă reţelele de socializare, în special Facebook.
Pentru a determina rata rezultatelor fals-pozitive, soluţiile de securitate au fost evaluate cu un set de fişiere „curate”, iar apoi le-au fost măsurate performanţele comparativ cu nivelul de resurse consumat – procesor şi memorie RAM.
Kaspersky Anti-Virus 8.0 pentru Windows Servers Enterprise Edition şi Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru Windows Servers au obţinut certificarea VB100, cu o rată de detecţie de 100% pentru toate tipurile de ameninţări informatice de pe WildList.org şi un nivel foarte ridicat de detecţie pentru colecţiile de viruşi din alte surse. Mai mult decât atât, ambele soluţii au înregistrat zero rezultate fals-pozitive, iar impactul asupra resurselor de sistem a fost nesemnificativ, în special pentru Kaspersky Anti-Virus 8.0 care urmează să fie lansat comercial în toamna acestui an.
Experţii Virus Bulletin au apreciat unanim uşurinţa în utilizare a interfeţei multimedia a produselor Kaspersky Lab, precum şi procesul simplu de instalare, performanţele ridicate şi nivelurile avansate de protecţie.
Soluţiile de securitate Kaspersky Lab au demonstrat constant rezultate foarte bune în testele derulate de Virus Bulletin. Versiunea completă a raportului poate fi accesată de către abonaţii VB aici: http://www.virusbtn.com/vb100/archive/2010/06.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply