Noul netbook multimedia ASUS EeePC 1215N sfideaza conventionalul

Monday, July 12, 2010 10:14
Posted in category Laptop

Netbook-ul multimedia ASUS Eee PC 1215N integrează procesorul Intel Atom D525 și noua grafică NVIDIA ION, oferind performanțe nemaiîntâlnite pe acest segment de piață. Produsul vine în sprijinul utilizatorilor mobili, care doresc să ruleze fișiere multimedia fără a renunța la portabilitate. ASUS Eee PC 1215N beneficiază și de aportul unor tehnologii de ultimă generație, precum interfețele USB 3.0 și Bluetooth 3.0.

- Performanță fără precedent și eficiență energetică
Eee PC 1215N redefinește noțiunea de netbook, care până acum rula aplicațiile de bază. Modelul 1215N folosește un procesor Intel Atom D525 dual core și noua generație NVIDIA ION împreună cu NVIDIA Optimus. Portabilul poate oferi performanțe grafice de invidiat. Tehnologia NVIDIA Optimus comută în mod automat și inteligent între grafica integrată și cea dedicată, alegând soluția optimă pentru extinderea autonomiei energetice a sistemului. Eee PC 1215N poate opera până la 7 ore atunci când este alimentat de pe baterie.

- Divertisment multimedia oriunde ai fi
Grație noii generații de procesoare grafice NVIDIA ION, Eee PC 1215N oferă o experiență vizuală fără precedent în cazul unui netbook. Ecranul său panoramic are rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli, însă este capabil să redea fluent și clar filmele Full HD 1080p. Decodorul hardware procesează perfect codec-ul H.264 și fișierele MPEG2 în timp ce interfața HDMI permite transmiterea imaginilor Full HD 1080p către televizoarele cu diagonale mai mari.

Netbookul 1215N integrează o cameră web, care poate fi acoperită cu un filtru pentru a asigura intimitatea utilizatorului.

- Viteză mare, conectivitate eficientă
Prin caracteristicile sale, Eee PC 1215N oferă deopotrivă putere mare de procesare și facilități multimedia avansate. Interfața USB 3.0 face posibil transferul de fișiere la viteze de până la 4.8Gb pe secundă, de aproape 10 ori mai rapid comparativ cu standardul USB 2.0. Prin tehnologia Bluetooth 3.0, timpul necesar sincronizării dispozitivelor portabile poate fi redus de 8 ori, raportat la generația 2.1. Tot la capitolul comunicării fără fir, interfața Wi-Fi 802.11n permite creșterea vitezei de navigare pe internet, comparativ cu standardul 802.11b/g.

Netbook-ul 1215N are posibilitatea să încarce telefoanele mobile prin USB, chiar și atunci când sistemul este oprit. Telefoanele mobile se pot reîncărca inclusiv cu energie stocată în bateria netbook-ului.

- Acces la serviciile cloud
Portabilele Eee PC 1215N sunt dotate cu hard disk-uri cu capacități de 250GB sau de 320GB. Suplimentar, ASUS oferă un spațiu de stocare online de 500GB, unde utilizatorii își pot salva fișierele apelând la o interfață intuitivă.

Modelul 1215N beneficiază și de ASUS @Vibe, o resursă de aplicații software. Oriunde s-ar afla, utilizatorii vor putea accesa muzică, filme, posturi de radio sau alte forme de divertisment online. ASUS @Vibe oferă atât conținut multimedia localizat, cât și internațional. Serviciile sunt actualizate periodic și sunt disponibile gratuit de-a lungul unei perioade de testare.

Eee PC 1215N include și aplicația LocaleMe, care valorifică hărțile Microsoft Bing. Aceasta ajută la poziționarea pe hartă și furnizează informații despre împrejurimi. Utilizatorii pot să localizeze adrese și să stabilească rutele optime.

Posesorii netbook-urilor Eee PC 1215N sunt recompensați și cu un tarif special pentru accesul în rețelele Wi-Fi Boingo. Un singur cont permite conectarea la peste 100.000 de hot spot-uri situate în aeroporturi, hoteluri, cafenele și restaurante din lumea întreagă.

ASUS, producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, oferind un portofoliu extins de produse, care mai include laptopuri, netbook-uri, dispozitive multimedia, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Tags: , ,

Leave a Reply